Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
Erwin schrijft

Erwin schrijft

Verhalen in een notendop, confessies uit de boudoir, curiositeiten, statements, woede en liefde.

Uitgaan

Uitgaan

Over succesvol uitgaan is geen handleiding geschreven en ik denk niet dat boekjes of flutmagazines gids kunnen zijn voor een geslaagde avond. Uitgaan is doen, uitgaan is het beleven en het laten beleven. Er bestaat wel een handvol opmerkingen en ideeën die inspirerend kunnen werken voor diegenen die zich op een avond verveeld hebben en die daarbij gezworen hebben nooit meer uit te gaan. Dat ze mijn column mogen lezen!

Wat kan er zoal fout gaan op een avond? Waar schuilen de adders achter de toog die van een goedbedoeld uitgaanshumeur een uit datzelfde humeur geslagen doemdenkend iemand maken? De kleding. De kleding mag niet té opvallend zijn, niet té buitensporig , niet té slordig maar ook niet té deftig of te seutig… Wees creatief. De té’s zijn te vermijden. Net zoals bij drinken, geldt hetzelfde bij het uitgaan : overdaad schaadt. Maar iemand die nét iets beter, nét iets anders, nét iets losser of nét iets stijlvoller gekleed loopt, maakt zonder enige twijfel een goede indruk. De “nét-iets”-en zijn stevige aanraders.

Persoonlijkheid en uitstraling. Persoonlijke uitstraling. Uitstralende persoonlijkheid. Het ene heeft te maken met het andere. Hier gaat het over : waarom kijken ze niet naar mij? Waarom praten ze niet met mij terwijl ik op een halve meter afstand sta. Omdat je geen persoonlijkheid uitstraalt of op zo’n manier dat je positieve eigenschappen niet tot hun recht komen. Sterke en aantrekkelijke persoonlijkheden zijn degenen die kalm zijn, niet afhangen van anderen, gecontroleerde gestes en stem hebben, geen wapperende handjes hebben, in de ogen durven kijken, de andere niet zat en met stinkende adem over de billen zitten te wrijven, niet meteen te I-love-you-en, hun keven geven of zelfs ongemakkelijk rondkijken. Het zijn mensen die er gewoon zijn. En oh ja, small talk is een aanrader!

Tijd. De tijd goed weten in te schatten en te gebruiken. Niet te vroeg zijn wanneer er nog niets of niemand te beleven valt maar ook niet te laat wanneer het allemaal al voorbij is. Gewoon op tijd zijn. Eenmaal je er bent, niet voortdurend op het uur letten. Laat die laatste tram maar rijden, voorzie genoeg geld. Kom naar buiten als de sfeer goed is en alleen maar positief op je humeur kan werken.

Sfeer en tijdstip gaan goed samen : op een weekdag gaan volgens een ongeschreven regel niet veel mensen uit terwijl dat in het weekend andersom is. Dat weet het kleinste kind. Het kan ook zijn dat het weekend maar niets is – let op vakanties! en op bepaalde weekfagen de bars vol zitten – let op bruggen! Allemaal belangrijke zaken om te weten en de acteur moet bij het uitgaan onmiddellijk voelen of er sfeer is of niet. Hij moet beschikken over een zevende zintuig dat meteen waarneemt wie, hoe en wat eraan toegaat. Ervaring is de beste studie!

Kies voor plekken waar je mensen een beetje kent, een omgeving die je vertrouwd is. Als er vrienden zijn, kan je daar een beetje op terugvallen en het verstevigt je populariteit. Mensen merken snel dat je graag gezien bent, dat mensen graag met je praten en zodoende gaan anderen ook met jou in contact willen komen. Het vergemakkelijkt het communiceren, beter dan gewoon in een hoek als een plant het decor te vullen.

Uiteraard hoeft niet geschreven te worden dat de juiste plaats niet aan een tafel is maar in de menigte van onbekenden, aan en rond de toog. Want daar gebeurt het, het is het kruispunt van de bar. Aan de toog staan geeft vele mogelijkheden tot converseren. Wie domweg aan een tafel zit, sluit alle kansen op nieuwe kennismakingen uit. Wanneer je alleen aan een tafel zit, bestaat de kans dat men je botweg vraagt om aan een andere, minder strategische tafel te willen gaan zitten want een groep van zes wil aan die grote tafel zitten.. Overigens geeft alleen aan een tafel zitten maar een zielige indruk. Blijf actief en alert!

Tenslotte : voorzichtig met die fles parfum, afwisselen in drinken, zeg het met scherpe woorden, samenhangende zinnen, krasse uitspraken, subtiele bedenkingen, doelgerichte en actuele onderwerpen, scherpe en fijne humor, luchtige small talk, verleidelijke houding (ook mannen kunnen de Sharon Stone scène doen), seks en overtuigende – en overtuigde! – vastberadenheid.

En vergeet niet dat de utopie van de perfectie steeds aan zichzelf gelijk zal blijven.

Partager cet article

Repost 0

Commenter cet article