Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
Erwin schrijft

Erwin schrijft

Verhalen in een notendop, confessies uit de boudoir, curiositeiten, statements, woede en liefde.

1

Tien minuten per dag, meer hoeft het niet te zijn. het staat geschreven in handleidingen, in magazines – al dan niet online, in tips verstuurd naar mijn mailbox. Tien minuten per dag discipline, al was het maar een woord, een idee, misschien een zin of twee, een paragraaf of, aan recordtempo, een hoofdstuk. Tien minuten per dag om te hakken, te kippen, te plakken, paste and copy, te verscheuren of gewoon iets zinvol op papier te zetten.

Het heeft me welgeteld een volledige dag gekost om dit stukje neer te pennen. Het gaat om wat achter het schrijven ligt : een ochtendwandeling door de herfstfrisheid van Brussel, een miauwende kat sussen, een dutje in de namiddag, de afwas doen, tweemaal een gezonde maaltijd bereiden, naar de mensen buiten op straat staren, de was plooien, een verjaardagskaart en een “welkom in je nieuwe leven” naar twee mensen schrijven et j’en passe.

Deze tekst is alvast geschreven, daar hoef ik niet meer naar om te kijken. Voor het grotere werk, mijn roman, heb ik een komma verplaatst. Een aardverschuiving voor een verhaal in een boek.

 

Partager cet article

Repost 0

Commenter cet article