Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
Erwin schrijft

Erwin schrijft

Verhalen in een notendop, confessies uit de boudoir, curiositeiten, statements, woede en liefde.

Niet meer, niet minder

Het was meer dan een maand geleden dat ik nog eens in La Réserve kwam. Sinds mijn werkuren zijn aangepast richting omhoog kom ik nog zelden buiten. Het was vroeger wel anders met een nine to five job en om kwart over vijf uren op café zitten. Bovendien kan ik niet meer tegen het zatte gezever van altijd dezelfde figuren. Thuis is zo’n warme plek om te zijn.

 

Die avond zag ik het wel zitten om enkele uren te blijven hangen. Blauwe Chimay hier, pintje daar. Niets en niemand behalve ik was veranderd.

 

“En wat zou jij doen als je straks de lotto zou winnen”, hoorde ik een klant aan zijn toogcompagnon. Het antwoord kwam, met schuim op de lippen, meteen. “Een groot huis, met een park, personeel en nooit meer werken. En jij?”

“Ik pak meteen mijn valiezen en ben hier weg. Naar de Caraïben en nooit meer iets doen”.

 

En ik?

 

Ik zou, al naargelang het bedrag, één miljoen of tien miljoen aan de Belgische staat geven. En blijven werken. Waarom geen huisje kopen in Brussel, dat spreekt vanzelf. En de rest? Mij het mogelijk maken om gewoon naar de Delhaize te gaan, gewoon af en toe eens gaan eten bij Madame Out en de menu met verse vis proberen, gewoon iets gaan drinken in la Réserve en in de Windsurf. En een pretpark voor Félix. Geen geld aan liefdadigheid, niets aan de Kerk of de Moskee. Uitgenodigd worden voor een verjaardag, een banaal etentje en met een origineel cadeautje afkomen zonder dat het budget van de maand uit evenwicht raakt. Eén keer per jaar op vakantie met de trein, misschien het vliegtuig en met Nieuwjaar gaan eten in De Yot in Oostende. Onze woonkamer eens herschilderen. Misschien een folieke en een kunstwerk kopen? Valt te bezien. Elke dag gaan werken want ik doe mijn werk echt heel graag. En ervoor zorgen dat mijn papa kan blijven wonen in zijn huis.

 

In elk geval niet vallen in zinloos materialisme, mezelf afzonderen van de wereld. En een schoon testament achterlaten.

 

Niet meer, niet minder.

 

Partager cet article

Repost 0

Commenter cet article